Telefon   099/3333-884  Facebook   

Proizvodnja

Sadnice maslina


Sadnice maslina proizvodimo iz reznica uzetih u kontroliranom matičnom nasadu. 

Sam proces ukorijenjivanja reznica odvija se u strogo kontroliranim uvjetima staklenika u toplim stolovima uz optimalnu vlažnost zraka neophodnu za početni rast te prelaženje reznice na vlastiti korijen.

Ukorijenjene reznice tj. mlade biljke prenose se u lonce fi 10 na aklimatizaciju i uzgajaju 2 do 3 mjeseca do presađivanja u sadne vreće 3-5 L privezane uz bambusov štap do dobi od 2 ili 3 godine starosti te puštanja na tržište.
Isto tako, proizvodimo četiri ili više godine stare masline u loncima od 20 i više L, sa potpunom oblikovanom krošnjom.

Voćne sadnice

Proizvodnja voćnih sadnica traje najmanje jednu godinu pa sve do tri godine. Plemke voćnih sadnica uzimaju se sa kontroliranih matičnih stabala.

 

Jednogodišnje sadnice moguće je proizvesti kopuliranjem plemke na podlogu, koja mora imati dobro razvijen korijenov sustav. Plemka i podloga trebaju biti podjednake debljine približno 7-9 mm kako bi kopulacija bila uspješna. Kopulanti se potom sade u rasadnik i njeguju do kraja vegetacije, kada su spremni za prodaju.

 

Dvogodišnje sadnice proizvode se sadnjom podloge u rasadniku na stalno mjesto.

 

U ljeto iste godine, kada se podloga dobro razvije, izvodi se okulacija na spavajući pup te se okulant uzgaja još jednu godinu dok se iz okuliranog pupa na razvije kvalitetna sadnica min. visine 120 cm (gledajući od korijenovog vrata).

 

Krajem listopada, po završetku vegetacije, nakon defolijacije, sadnice se vade, klasiraju, te stavljaju u trapove kako bi očuvali kvalitetu sve do isporuke krajnjem korisniku (voćaru). Isto tako nudimo sve naše voćne vrste i sorte upakirane u lonce od 3 L koje je moguće kupiti tokom cijele godine .

 

.

Agrumi


Dvogodišnje sadnice agruma proizvodimo u sadnim vrećama okulacijom na podlogu Poncirus Trifolijata privezanih uz bambusov štap visine najmanje 120-150 cm s prijevremenim izbojima.

Veće sadnice sa plodovima proizvodimo u loncima 20-50 L oblikovane krošnje pogodne uzgoju na balkonima i u okućnicama.

 

Lovor višnja

Proizvedena je na vlastitom korijenu reznicama u 3-5- L loncima najmanje visine 50-70 cm, te većim loncima visine iznad metra.